УТИСЦИ ПОЛАЗНИКА БАЛКАНСКЕ ШКОЛЕ ОТОРИНОЛАРИНГОЛОГИЈЕ  Балканска школа оториноларингологије по други пут је одржана у Белеку, Турска, од 17-21.01.2016, у организацији Асоцијације ОРЛ-ХНС Турске и Балканског ОРЛ-ХНС удружења.

Три дана предавања обухватила су три најзначајније области: отологију, ларингологију и ринологију. Након предавања, одржаване су радионице о вртоглавицама, аспирационој биопсији иглом (ФНА биопсy) и алерго тестовима, где су полазници могли да посматрају али и да учествују у извођењу тестова. Еминентни турски професори предвођени Проф. др М. Онерци, као и Проф. др Јакимовска, (Македонија), Проф. др С.Саллаваци (Албанија) и Проф. др М. Станковић (Србија), потрудили су се да учесницима појасне комплексну ОРЛ проблематику, укажу на изазове са којима се сусрећу млади хирурзи, као и начине њиховог превазилажења.  Презентација занимљивих случајева као и интересантне дискусије појачавале су динамику радог дана.

У неформалној атмосфери, полазмици су стимулисани да постављаљу најразличитија питања, док су одговори професора били јасни, поткрепљени богатим искуством и најновијим стручним сазнањима из литературе.  Школу су ове године похађали специјализанти и млади специјалисти из Босне и Херцеговине, Македоније, Црне Горе, Србије, Албаније, Косова, Белорусије и Грузије. Прилика за разговор и размену знања било је много, а блискост култура нагласила је лепоту разлика међу учесницима. Последње вече, на дружењу уз караоке, певало се ,,We are the world.”, и заиста је у том тернутку свет био боље место

.Амбијент прелепог комплекса хотела ,,Воyаге” употпунио је боравак у Турској, за који су комплетне трошкове сносили домаћини. Организација предавања, гостопримство, љубазност и услужност Турака, као и раскош и разноврсни садржаји хотела, приказали су домаћине у најбољем светлу. Ова школа одлично је место за учење (од најбољих стручњака), упознавање са колегама из региона, размену знања и нова пријатељства, што доприноси не само личном развоју појединца већ и стварању успешније и јаче ОРЛ заједнице, а самим тим, и бољег света.

 

We are the world.

Маша Савић